- 800 g kabeljauwfilet
- 1 courgette
- 2 ajuinen
- snuifje provençaalse kruiden
- 2 koffielepels aardappelzetmeel, opgelost in een beetje water
- 1 citroen
- paneermeel
- 50 g gemalen emmentaler
- 3/4 bouillonblokje (groenten)
- 3 dl water
- 10 ml room
- olijfolie
- Was de courgette snij in schijfjes.
- Pel de ui en snij in ringen.
- Stoof de courgette en de ajuin 4 minuten in olijfolie.
- Kruid met peper en zout en schud af en toe op.
- Doe de groenten in een ovenschaal.
- Strooi er wat provençaalse kruiden over.
- Schik er de vis op.
- Breng het water met het bouillonblokje aan de kook, voeg de room toe en bind met aardappelzetmeel.
- Breng de saus op smaak met citroensap en nootmuskaat.
- Giet de saus over de vis.
- Strooi er de kaas en paneermeel over.
- Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Gratineren onder de grill.
Ook populair op Meersmaak:
Snelle en makkelijke vissaus
gambas met pepertjes en look
gevulde tomaat met tonijn
garnalencocktail