We hebben al eens erwtjes en worteltjes op de blog staan, maar deze bereidingswijze is anders en zeker zo lekker.
Voor 4 personen:
- 500 g wortelen
- 500 g erwtjes (diepvries)
- 1 ajuin
- 1 koffielepel suiker
- goede boter
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- peper en zout
- Pel en versnipper de ajuin.
- Schil de wortelen en snijd in schijfjes.
- Stoof de ajuin 5 minuten aan in 25 g boter.
- Roer regelmatig om.
- Voeg de wortelen toe en stoof 5 minuten mee met de ajuin.
- Roer eveneens regelmatig om.
- Voeg er de peterselie bij, kruid met peper en zout en meng goed om.
- Giet er 5 eetlepels water bij. Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten pruttelen op een niet te hoog vuur.
- Voeg er de erwtjes bij en laat nog 10 minuten verder garen onder deksel.
Lekker bij varkensgebraad met puree of gebakken aardappelen