Ovenschotel met gehakt en wortelpuree
sep 22, 2008
- 500 g bloemige aardappelen
- 500 g gehakt
- 1 versnipperde ajuin
- 1 teentje look, fijn gesneden
- 1 mager bouillonblokje (runds)
- 1 koffielepel hot chilisaus
- 1 potje tomatenpuree 40 g
- 1 stengel selder in kleine stukjes
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 300 ml water
- 2 dikke wortels
- 2 eetlepel arachideolie
- 3 eetlepels melk
- peper, zout en nootmuskaat
- Schil de aardappelen en wortelen en snijd in kleiner stukken.
- Kook de aardappelen en wortelen 20 minuten in gezouten water.
- Giet af en stamp tot puree.
- Meng er de melk, arachideolie en de helft van de peterselie onder.
- Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
- Bak het gehakt rul in een eetlepel arachideolie, bak de look en ajuin even mee.
- Roer er het water, bouillonblokje, chilisaus, tomatenpuree, selder en de rest van de peterselie onder.
- Breng het mengsel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep het gehaktmengsel over in een ovenschotel en schep de puree er boven op.
- Egaliseer de puree en trek er met een vork baantjes in.
- Bak 40 minuten in een oven van 180°C.