- 150 g kristalsuiker
- 300 g bloem
- 8 g bakpoeder
- 3 appels
- 80 g boter
- 3 appelen
- 3 eieren
- ronde bakvorm
- bakpapier
- confituur
- amandelen
- poedersuiker
- Laat de boter een tiental seconden zacht worden in de microgolfoven.
- Klop de suiker met de eieren tot een luchtige massa. Meng er de zachte boter onder.
- Zeef de bloem samen met het bakpoeder, zorg dat het bakpoeder goed verdeeld is onder de bloem.
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Meng de bloem met het bakpoeder onder het eimengsel.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
- Meng de appelen onder het beslag.
- Schik het bakpapier in de bakvorm en schep het mengsel in de vorm.
- Bak het gebak in een voorverwarmde oven van 180° C in ca 50 minuten.
- Rooster de amandelen onder de ovengrill.
- Smeer een beetje confituur op de bovenkant van het appelgebak en strooi er de amandelen over. Druk wat aan.
- Werk af met poedersuiker.