• 150 g kristalsuiker
  • 300 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • 3 appels
  • 80 g boter
  • 3 appelen
  • 3 eieren
  • ronde bakvorm
  • bakpapier
  • confituur
  • amandelen
  • poedersuiker
  1. Laat de boter een tiental seconden zacht worden in de microgolfoven.
  2. Klop de suiker met de eieren tot een luchtige massa. Meng er de zachte boter onder.
  3. Zeef de bloem samen met het bakpoeder, zorg dat het bakpoeder goed verdeeld is onder de bloem.
  4. Verwarm de oven voor op 180° C.
  5. Meng de bloem met het bakpoeder onder het eimengsel.
  6. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
  7. Meng de appelen onder het beslag.
  8. Schik het bakpapier in de bakvorm en schep het mengsel in de vorm.
  9. Bak het gebak in een voorverwarmde oven van 180° C in ca 50 minuten.
  10. Rooster de amandelen onder de ovengrill.
  11. Smeer een beetje confituur op de bovenkant van het appelgebak en strooi er de amandelen over. Druk wat aan.
  12. Werk af met poedersuiker.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!