Voor de tortellini:

  • boter
  • 75 g gehakt
  • 3 eetlepels geraspte parmezaan
  • 70 g mortadella
  • 35 g ham(bayonne)
  • 1 ei
  • pastadeeg (200 g bloem + 2 eieren + snuifje zout)
  1. Kneed de bloem, eieren en zout 10 minuten.
  2. Laat 60 minuten rusten, ingepakt in plasticfolie.
  3. Rol het deeg door de pastamachine tot dunne vellen.
  4. Bak het gehakt in een klontje boter en laat afkoelen.
  5. Snijd mortadella en de ham in zeer kleine blokjes.
  6. Roer de kaas, mortadella en de bayonne onder het gehakt.
  7. Klop het eitje los, kruid met peper en zout en meng het door het gehaktmengsel.
  8. Snijd rondjes uit het deeg, leg een lepeltje vulling in het midden van het deeg, plooi halve maantjes, vouw dicht rond je vinger.
  9. Kook de tortellini 3 à 4 minuten in licht gezouten water.
  10. Serveer er de tomatensaus en geraspte parmezaan bij.

Voor de italiaanse tomatensaus:

  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • 2 teentjes look
  • peper en zout
  • 15 blaadjes basilicum
  • 1/2 koffielepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  1. Pel de look
  2. Doe de tomaten, look, suiker, peper en zout in een kookpotje en laat afgedekt 40 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Verwijder de look.
  4. Scheur de blaadjes basilicum en voeg met de olijfolie aan de saus toe.
  5. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!