- 600 g mager stoofvlees (rund)
- 500 ml blik of karton gezeefde tomaten
- olijfolie
- 500 g sjalotten
- 2 teentjes gepelde knoflook
- snuifje gedroogde rozemarijn
- 2 laurierbladeren
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 500 g vastkokende aardappelen (ik gebruik graag Nicola aardappelen)
- 1 bouillonblokje (groenten)
- zout en zwarte peper van de molen
- Pel de sjalotten en snijd eventueel wat kleiner.
- Pel en versnipper de look.
- Schil de aardappelen en snijd in kleinere gelijke stukken.
- Giet een scheutje olijfolie in een pan en stoof de look en sjalot ca. 5 minuten.
- Schep in een pot.
- Giet wat olijfolie in dezelfde pan en kleur het vlees aan.
- Kruid met peper en zout.
- Schep het vlees bij de sjalot.
- Doe wat water en de wijnazijn in de pan en laat even opkoken.
- giet bij het vlees.
- Voeg de gezeefde tomaten, rozemarijn, laurier en bouillonblokje toe.
- Laat nu 90 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
- Roer af en toe.
- Voeg nu de aardappelen toe dek opnieuw af en laat 30 minuten zachtjes koken (roer af en toe)
Lekker met wat gemengde salade.