De uitgebeende kippenbout haal ik op de markt aan het kippenkraam. Je kan eventueel kippenfilet gebruiken maar het resultaat zal niet hetzelfde zijn.
- 500 gr uitgebeende kippenbout
- 2 koffielepels maïszetmeel
- 1 groene paprika in stukjes
- 2 teentjes look (versnipperd)
- 4 g verse fijn gesneden gember
- 2 grote sjalotten in stukjes
- 2 koffielepels sherry
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- 1 koffielepel lichte sojasaus
- 1 koffielepel hot chilisaus
- 2 koffielepels kristalsuiker
- 50 g ongebrande ashewnoten
- peper en zout
- Snijd de kip in blokjes, kruid met peper en zout en meng er het maïszetmeel onder.
- Laat even rusten.
- Doe de olie in een pan of wok en roerbak er de kip, look en gember in.
- Voeg sherry, lichte sojasaus, kristalsuiker, hot chilisaus, sjalotten en paprika toe.
- Roerbak een 5-tal minuten.
- Proef en kruid eventueel bij met lichte sojasaus.
- Meng er de noten onder.
- Serveer met rijst.