- 2 kg bloemige aardappelen (bv: Bintje)
- 4 eierdooiers
- 4 eiwitten
- paneermeel
- bloem
- boter
- peper, zout en nootmuskaat
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Kook de aardappelen juist gaar en giet af.
- Zet de aardappelen terug op het vuur en laat goed drogen, schud af en toe een keer op.
- Plet de aardappelen met een pureestamper, of draai ze door een roerzeef.
- Kruid met peper, nootmuskaat en zout.
- Meng er een klontje boter en de eierdooiers onder.
- Spuit de puree met een spuitzak met een dikke spuitmond (zonder karteltjes).
- Of gebruik een kroketmachientje.
- Snijd kroketten van 5 cm.
- Klop het eiwit los.
- Haal de kroketten door de bloem, door het eiwit, door het paneermeel.
- Haal ze dan voor een tweede keer door het eiwit en paneermeel (= dubbel paneren).
- Bak de kroketten op 180°C in ca. 2 à 3 minuten.
Tip!
Laat de kroketten een nacht rusten in de koelkast.
Bak niet te veel kroketten in één keer.
Zorg voor een constante temperatuur van het frituurvet.