Vandaag terug stevige winterkost: bloemkoolgratin met aardappelen.

Voor 4 personen:

  • 600 g bloemkool in roosjes
  • 600 g aardappelen in blokjes
  • 6 kerstomaten
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g boter + 10 g (voor het aanstoven)
  • 30 g bloem
  • 80 g jonge gouda (geraspt)
  • 1/4 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 300 ml volle melk
  1. Kook de bloemkool en aardappelen (apart) 10 minuten in gezouten water, laat uitlekken in een vergiet.
  2. Maak een roux met boter en bloem.
  3. Pel de ajuin en snijd in halve ringen.
  4. Pel de look en snijd fijn.
  5. Stoof de ajuin en look 5 minuten op zacht vuur in een klontje goede boter.
  6. Voeg de melk toe, kruid met paprikapoeder, peterselie, peper, zout en nootmuskaat.
  7. Breng aan de kook.
  8. Bind de saus met de roux (je hebt denkelijk niet alles nodig), laat even doorkoken onder voortdurend roeren.
  9. Zet van het vuur en meng er 60 g kaas onder.
  10. Snijd de kerstomaten in de helft.
  11. Verdeel bloemkool, aardappelen en kerstomaten over een ovenschotel en verdeel er de saus over.
  12. Bestrooi met de overschot van de gemalen kaas.
  13. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!