Voor 3 personen:

  • 500 gr aardappelen
  • 400 gr andijvie (gekuist)
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • arachideolie
  • boter
  • 200 ml room
  • peper
  • zout
  • tabasco
  1. Was de andijvie grondig en verwijder de harde nerf.
  2. Snijd in fijne reepjes.
  3. Pel de ajuin en versnipper.
  4. Bak de spekjes even op in een pan.
  5. Stoof de ajuin met de andijvie ca. 10 min. in een klontje boter en arachideolie.
  6. Kruid met zout en een paar druppeltjes tabasco.
  7. Voeg de spekjes bij de ajuin en andijvie.
  8. Voeg de room toe en laat nog 2 min. zachtjes koken.
  9. Schil de aardappelen en laat ca. 20 minuten koken.
  10. Giet af en plet met een aardappelstamper.
  11. Meng de aardappelpuree onder de andijvie.
  12. Kruid eventueel bij met zout en peper van de molen.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!