Stamppot met andijvie en spek
dec 4, 2008
Voor 3 personen:
- 500 gr aardappelen
- 400 gr andijvie (gekuist)
- 100 gr gerookte spekblokjes
- arachideolie
- boter
- 200 ml room
- peper
- zout
- tabasco
- Was de andijvie grondig en verwijder de harde nerf.
- Snijd in fijne reepjes.
- Pel de ajuin en versnipper.
- Bak de spekjes even op in een pan.
- Stoof de ajuin met de andijvie ca. 10 min. in een klontje boter en arachideolie.
- Kruid met zout en een paar druppeltjes tabasco.
- Voeg de spekjes bij de ajuin en andijvie.
- Voeg de room toe en laat nog 2 min. zachtjes koken.
- Schil de aardappelen en laat ca. 20 minuten koken.
- Giet af en plet met een aardappelstamper.
- Meng de aardappelpuree onder de andijvie.
- Kruid eventueel bij met zout en peper van de molen.