De Sint heeft voor mij ook een cadeautje gebracht “bruschetta-kruiden”. De Sint zal ze denkelijk bij Oil&Vinegar gekocht hebben. Deze kruidenmix bevat gedroogde tomaat, knoflook, basilicum, paprika en zout. Een mix waar je aardig mee kan combineren.
- 1 blik witte bonen (400g)
- 1/2 rode, groene en oranje paprika
- 200 ml tomaten passata
- 2/3 bouillonblokje (groenten)
- 1/2 koffielepel bruschetta-kruiden
- 2 teentjes look
- 1 ajuin
- olijfolie
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel tapenade van paprika (colruyt)
- peper v/d molen
- Pel de look en ajuin en versnipper.
- Kuis de paprika en snijd in blokjes.
- Stoof de ajuin, look en paprika 5 minuten in een scheutje olijfolie.
- Giet er de tomaten passata bij.
- Voeg er de groentenbouillon, bruschetta-kruiden, tapenade van paprika en peper v/d molen bij.
- Laat 8 minuten sudderen.
- Laat de boontjes uitlekken in een vergiet.
- Voeg ze bij de groenten en warm nog even goed door.