voor 20 pasteitjes:
- 1 rol bladerdeeg 230 g
- 2 eieren
- 200 ml room
- stukje prei
- 75 g spek
- 1/4 broccoli
- 50 g gerookte zalm
- gemalen emmentaler
- nootmuskaat
- peper en zout
- paprikapoeder
- muffin-bakplaat (24)
- Kuis de prei, spoel de broccoli.
- Snijd de prei in kleine stukjes.
- Snijd het spek en de zalm in blokjes.
- Stoof de prei 5 minuten in een scheutje olijfolie.
- Laat het spek even meebakken.
- Kook de broccoli ca. 5 minuten in gezouten water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Klop de eieren met de room los en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Steek het deeg uit in rondjes en schik het in de muffin-vormpjes.
- Verdeel in de helft van de pasteitjes het spek en de prei en in de ander helft de broccoli en de zalm.
- Verdeel er het ei-roommengsel over.
- Werk af met de gemalen kaas en paprikapoeder.
- Laat ca 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.