Gestoofde rode kool met rozijntjes en appel
dec 17, 2008
- 1/2 rode kool
- 1 appeltje
- 1 ajuin
- 4 eetlepels rozijnen
- 4 eetlepels suiker
- appelsap
- snuifje foelie
- 1/2 koffielepel kaneel
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- goede boter
- snuifje tijm
- peper en zout naar smaak
- Rasp de rode kool en de ajuin fijn, stoof aan in een klontje boter.
- Voeg kaneel, wijnazijn, tijm en een scheutje water toe.
- Laat een uur onder deksel stoven.
- Roer regelmatig om en voeg eventueel een weinig water toe.
- Schil ondertussen de appel, snijd in blokjes en laat samen met de rozijnen weken in een beetje appelsap.
- Kruid de kool met foelie, suiker, peper en zout.
- Meng er de appelen, rozijnen en appelsap onder.
- Laat nog ca. 30 minuten stoven zonder deksel.