- 300 g visfilet
- 10 scampi’s
- 2 ajuinen (gepeld en versnipperd)
- stukje prei (gekuist en in ringen gesneden)
- 2 teentjes look (gepeld en fijn gesneden)
- 1 blik gepelde tomaten (400g)
- 1 blaadje laurier
- 1 koffielepel gehakte peterselie
- snuifje tijm
- 10 cl droge witte wijn
- 1 bouillonblokje (vis)
- 1/2 bouillonblokje (groenten)
- peper v/d molen en zout
- 100 g geraspte kaas
- olijfolie
- Stoof de ajuin 5 min zonder kleuren in de olie aan.
- Voeg prei, knoflook, tomaten, laurier, tijm, peterselie, wijn en een 1/2 liter water toe.
- Laat 15 minuten onder deksel koken.
- Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
- Voeg de bouillon aan de soep toe.
- Verwijder het blaadje laurier en mix de soep.
- Giet door een zeef.
- Kruid met peper en indien nodig met zout.
- Voeg de vis en de scampi’s aan de soep toe en laat 8 minuten pocheren (juist tegen het kookpunt aan).
- Dien de soep goed heet op.
- Serveer er de gemalen kaas apart bij.
Lekker met ciabatta en italiaanse kruidenboter