Driekoningentaart recept
jan 5, 2015
Driekoningentaart recept voor 6 personen:
- 2 kant-en-klare rollen bladerdeeg (rond)
- 100 g amandelpoeder
- 90 g kristalsuiker
- 100 g goede boter op kamertemperatuur
- 1 zakje vanillesuiker (8g)
- 3 eitjes
- Meng het amandelpoeder met kristalsuiker, boter, 2 eieren en vanillesuiker tot een gladde massa (frangipane).
- Bedek een ronde taartvorm met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Leg een vel bladerdeeg in een taartvorm.
- Schep de frangipane in het midden van het deeg.
- Snijd een kleinere cirkel uit de tweede rol deeg en leg deze op de frangipane.
- Klop een eigeel los met een scheutje water.
- Bestrijk de rand van het bovenste deeg met het eigeel.
- Plooi de rand van het onderste deeg over het tweede deeg en druk aan.
- Maak een klein gaatje in het midden van het deeg.
- Bestrijk de taart met de rest van het eigeel.
- Bak de taart 15 minuten in de voorverwarmde oven (220°C)
- Bak ze nu nog 20 minuten op 175°C .
- Laat de taart afkoelen.