- 400 g gehakt
- 5 stengels bieslook
- 3 koffielepels donkere sojasaus
- 125 g garnalen
- 1 rode, gele en groene paprika
- 1 koffielepel maïzena
- 1 eetlepel oestersaus
- een half kopje kippenbouillon
- 1 koffielepel hot chilisaus
- 1 koffielepel geraspte gember
- 1 geperst teentje knoflook
- zout
- arachideolie
- Pel en kuis de garnalen en hak zeer fijn.
- Versnipper de bieslook.
- Meng het gehakt met de garnalen, bieslook, sojasaus, chilisaus en kruid met zout.
- Kuis de paprika’s en vul ze met het gehaktmengsel.
- Snijd ze doormidden.
- Doe een scheutje arachideolie in een pan en kleur het vlees goudbruin.
- Laat ca. 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in een voorverwarmde oven van 200°C verder garen.
- Breng ondertussen de bouillon aan de kook samen met de oestersaus, gember en knoflook.
- Bind de saus met de maïzena, opgelost in een beetje water.
- Neem de gevulde paprika’s uit de oven en strijk ze in met de saus.
Lekker met rijst en zoetzure saus.
Alternatief: Gevulde paprika’s