Voor 2 à 3 personen
Lom is familie van kabeljauw maar iets steviger van structuur.
Ideaal om af te werken met deze curry gebaseerd op een recept uit “Kookschool – 500 recepten”.
- 500 g lomfilet
- 1 rode ajuin (versnipperd)
- 1/2 rode paprika
- 3 handvol jonge gewassen spinazie
- 30 g verse gember (zeer fijn gesneden)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 koffielepel zwarte peper
- 1 koffielepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 400 ml kokosmelk
- rijstolie
- zout
- Maal met een vijzel peper, komijn en koriander fijn.
- Doe een scheutje olie in een pot en bak de ajuin, look en gember 5 minuten (zonder kleuren).
- Voeg de fijngemalen kruiden toe en laat 2 minuten meebakken.
- Voeg er kokosmelk en paprika aan toe en laat 5 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met zout.
- Leg vis en spinazie in de saus en verhit het gerecht 5 minuten.
- Serveer met rijst en eventueel een stukje limoen of citroen.