Voor ca. 12 loempia’s:
- 2 kipfilets
- pak loempiavellen 21cm op 21cm
- zakje sojascheuten (taugé)
- oestersaus
- lichte sojasaus
- currypoeder
- peper en zout
- 40 g maïzena, opgelost in water
- arachideolie
- Spoel de sojascheuten.
- Snijd de kip in blokjes.
- Doe een scheut arachideolie in een pan en bak de kip aan.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de sojascheuten toe.
- Voeg een scheutje sojasaus en oestersaus toe.
- Kruid met currypoeder.
- Bak even op en laat in een vergiet afkoelen.
- Neem een loempiavel doe er ca. 2 eetlepels vulling op.
- Bestrijk de randen met het maïzena-papje.
- Plooi dicht en rol op.
- Neem een tweede vel: bestrijk de randen eveneens met de opgeloste maïzena.
- Leg de reeds geprepareerde loempia in het midden, plooi dicht en rol op.
- Maw je gebruikt 2 loempiavellen om 1 loempia te maken.
- Lekker met zoetzure saus of currysaus.
Kijk even bij vietnamese-loempia’s voor meer tips.