Brood en gezondheid
Door de grote hoeveelheid niet-wetenschappelijke informatie over brood, gluten en gezondheid weten veel Belgen niet meer wat ze moeten denken over brood of de plaats ervan in hun dagelijks voedingspatroon. Sommigen veranderen zelfs hun voedingsgewoonten, wat het evenwicht in de voeding negatief kan beïnvloeden. Uit een enquête van Market Probe in april 2015 bij 826 personen tussen 25 en 55 jaar oud blijkt bijvoorbeeld dat de angst om te verdikken de belangrijkste reden is om minder brood te eten.
Betrouwbare bronnen
Om het tekort aan betrouwbare bronnen aan te pakken heeft de vzw Instituut Brood en Gezondheid de site broodengezondheid gecreëerd. Hierdoor is eindelijk alle nuttige informatie over brood en gezondheid verzameld op één locatie: broodsoorten, brood in een evenwichtige voeding, overgevoeligheid aan bepaalde voedingsmiddelen. De wetenschappelijke betrouwbaarheid van de informatie wordt gecontroleerd door academische experten, zodat consumenten en gezondheidsprofessionals over een betrouwbare referentie beschikken.