- 300 g bloem
- 3 eieren
- 1 tl zout
- 2 eetlepels fijngehakte verse kruiden (bv. peterselie, kervel, basilicum en bieslook)
- 30 ml olijfolie
- Kluts de eieren, voeg er het zout en de kruiden bij.
- Doe de bloem op een werkblad, doe er een kuiltje in en giet er het eimengsel in.
- Bewerk het deeg met je vingertoppen en kneed in 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.
- Bedek het met plasticfolie en laat 20 minuten rusten.
- Rol de pasta uit met een pastamachine en haal de lap door het tagliatelle hulpstuk.
- Bestuif het deeg en de machine regelmatig met bloem!
- Leg een handdoek met bloem bestoven over de leuning van een stoel en schik er naast mekaar de tagliatelle op.
Voor de saus:
- bakje kastanjechampignons
- 1 versnipperde ajuin
- 1 eetlepel porto
- 4 roma tomaten (gepeld, zonder zaadjes en in stukjes gesneden)
- parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
- Bak de ajuin in een scheutje olijfolie glazig.
- Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
- Blus met de porto en laat verdampen.
- Voeg de tomaten toe, kruid met peper en zout, warm nog even goed door.
- Breng een kookpot met ruim (gezouten) water aan de kook, voeg een scheut olijfolie toe, en kook de pasta “al dente” in 2-3 minuten.
- Giet de pasta af en meng er de saus onder.
- Serveer er vers geraspte parmezaan bij.