10 aardbeien-weetjes
mei 23, 2009
- Verse aardbeien zijn mooi glazend en rood van kleur. Ze voelen stevig aan en hebben een mooi groen steeltje.
- Zonder suiker of slagroom zijn aardbeien geen dikmakers!
- Aardbeien eet men liefst zo vers mogelijk, bewaar niet langer dan 48 uur in de koelkast.
- Spoel de aardbeien vlug in ijskoud water en verwijder nadien het steeltje.
- Aardbeien komen oorspronkelijk uit Amerika en Chili.
- De meest productieve maanden zijn juni-juli. (bron: Vlam)
- Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en vezels. Ze bevatten koolhydraten, calcium, ijzer, natrium en vitamine B1 en B2. (Bron: xquis)
- De Belgische aardbei heeft een hoge reputatie in het buitenland!
- De 15 mei is het de Noren hun nationale feestdag en die vieren ze met Belgische aardbeien.
- Men kan aardbeien invriezen maar zijn dan alleen nog maar geschikt voor confituur, jam of coulis.