Voor 4 personen
Voor de hamburgers:
- 800 gr gehakt
- 1 ei losgeklopt
- 1 sneetje oudbakken wit brood (zonder korst en verkruimeld)
- snuifje provençaalse kruiden.
- peper en zout
- arachideolie
- Meng alles goed door elkaar en vorm er hamburgers van.
- Bak in arachideolie.
Voor de saus:
- 1 gele en groene paprika
- handvol groene boontjes
- 1 ajuin
- 1 klein blikje tomatenpuree
- snuifje provençaalse kruiden
- 1 bouillonblokje (kip)
- 1 teentje look (versnipperd)
- 500 ml water
- aardappelzetmeel
- 1/2 koffielepel hot chilisaus
- olijfolie
- Kuis de groenten.
- Snijd ajuin in ringen en de paprika in reepjes.
- Kook de boontjes 5 minuten in gezouten water en giet af.
- Stoof de ajuin aan in olijfolie.
- Voeg de look en paprika toe en laat mee stoven zonder kleuren.
- Voeg het water, tomatenpuree, hot chilisaus en bouillonblokje toe.
- Laat 15 minuten pruttelen.
- Los een heel klein beetje aardappelzetmeel op in water en bind er de saus mee.
- Voeg de boontjes toe en warm nog even goed door.
Leker met rijst!