Broodmachine recept: Focaccia
jun 11, 2009
- Voor 2 broden – programma deeg – afbakken in de oven
- 480 g tarwebloem (Marc Payot – bloem voor wit brood – Colruyt)
- 1 1/4 theelepel droge gist
- 1 theelepel zout
- 280 ml water
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker
- rozemarijn
- zeezout v/d molen
- Neem het bakblik en doe er het water, olie en zout in.
- Dan de bloem, gist en suiker.
- Zet het bakblik terug in de broodmachine.
- Zet op programma deeg, druk op start.
- Neem het deeg uit het bakblik, strooi wat bloem op een werkvlak en kneed even goed door.
- Verdeel het deeg in twee en vorm van elke portie ovalen van 22 op 15 cm.
- Druk met de je vinger putjes in het deeg.
- Bestrijk met olijfolie en strooi er wat fijngehakte rozemarijn over.
- Maal er wat zout over.
- Leg het deeg op een ingevette bakplaat.
- Bedek het met plasticfolie.
- Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C.
- Bak de broden in ca 20 minuten goudbruin.