Voor de kippenbouillon:
- 2 kippenbouten
- stukje soepselder, knolselder
- 1 wortel
- 1 ajuin
- blaadje laurier
- paar peterseliestengels
- tijm
- 2 koffielepels lichte sojasaus
- 1 koffielepel oestersaus
- 1 koffielepel zout
- peper v/d molen
Doe alles in een kookpot. Doe er water bij en laat 90 minuten zachtjes pruttelen.
Giet door een puntzeef. Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast.
Giet het de volgende dag terug door de puntzeef maar leg eerst een zuivere handdoek in de zeef. Breng de bouillon aan de kook. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout indien nodig.
Voor de soep:
- 1/2 wortel
- stukje soepselder
- stukje prei
- ca. 30 g gedroogde chinese champignons
- pijpajuin
- Laat de gedroogde champigons 40 minuten weken in lauw water, verwijder de hardere deeltjes en snijd in kleine stukjes.
- Snijd de wortel, selder, prei, champignons in stukjes.
- Doe de groenten en champignons in de kippenbouillon en laat een 8 minuten koken.
- Versnipper wat pijpajuin en voeg, vlak voor het serveren, bij de soep.