- 50 g boter
- 50 g bloem
- 4 dl melk
- 175 g abdijkaas (Aldi 500 g, 50% VG)
- 2 eierdooiers
- peper en zout
- 2 eiwitten
- paneermeel
- 1 1/2 koffielepel maïzena
- Maak een roux met de boter en bloem.
- Meng er de koude melk bij en breng al roerend met een klopper aan de kook.
- Laar even goed pruttelen maar blijf roeren.
- Meng er de kaas door en laat smelten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel nu alles in een met olie ingesmeerde bakplaat en laat afgedekt een nacht in de koelkast rusten.
- Klop de eiwitten los met de maïzena.
- Snijd de opgesteven massa in vierhoekjes.
- Dompel de kroketten in het eiwitmengsel, en haal ze door het paneermeel.
- Herhaal dit.
- Bak ze in 2 à 3 minuten in frituurvet van 190°C.
Serveer met een salade en een stukje brood!