• 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 4 dl melk
  • 175 g abdijkaas (Aldi 500 g, 50% VG)
  • 2 eierdooiers
  • peper en zout
  • 2 eiwitten
  • paneermeel
  • 1 1/2 koffielepel maïzena
  1. Maak een roux met de boter en bloem.
  2. Meng er de koude melk bij en breng al roerend met een klopper aan de kook.
  3. Laar even goed pruttelen maar blijf roeren.
  4. Meng er de kaas door en laat smelten.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel nu alles in een met olie ingesmeerde bakplaat en laat afgedekt een nacht in de koelkast rusten.
  7. Klop de eiwitten los met de maïzena.
  8. Snijd de opgesteven massa in vierhoekjes.
  9. Dompel de kroketten in het eiwitmengsel, en haal ze door het paneermeel.
  10. Herhaal dit.
  11. Bak ze in 2 à 3 minuten in frituurvet van 190°C.

Serveer met een salade en een stukje brood!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!