- 500 g kip (filet, stoofvlees)
- Een handvol kenia-boontjes
- 1/2 rode paprika in blokjes
- 1 ajuin grof gesneden
- Een handvol cashewnoten
- 1 wortel in schijfjes
- 1 teentje look fijn gesneden
- 1 1/2 eetlepel zwarte bonensaus
- 60 ml water
- 1/2 koffielepel maïzena
- lichte sojasaus
- hot chiliesaus
- arachideolie
- Snijd de kip in reepjes.
- Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof.
- Meng er een scheutje sojasaus, hot chiliesaus en de look onder.
- Kuis de boontjes en kook 4 minuten in gezouten water.
- Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Los de zwarte bonensaus en maïzena op in het water.
- Roerbak de groenten 2 minuten in een scheutje arachideolie, haal ze uit de pan.
- Bak de kip gaar.
- Voeg de groenten en de cashewnoten aan de kip toe.
- Giet er het zwarte bonensausmengsel bij.
- Warm nog even goed door.
Lekker met nasi goreng!