Voor 3 à 4 personen:
- 1/2 kg kippenstoofvlees (of filet in kleinere stuken gesneden)
- 1/2 rode, groene en gele paprika in stukjes
- 1 ajuin in stukjes
- 1 wortel in stukjes
- fruschetta kruiden (oil & vinegar)
- 1/2 bakje kastanje champignons
- 1 koffielepel hot chilisaus
- 2 eetlepels ketchup
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
- olijfolie
- paprikapoeder
- currypoeder
- peper en zout
- Stoof de groenten een aantal minuten in olijfolie.
- Kruid met de fruschetta kruiden en schud even op.
- Voeg het blik gepelde tomaten, ketchup en chilisaus toe.
- Laat nog een aantal minuten zachtjes koken.
- Kruid met peper en zout.
- Kruid de kip met paprikapoeder, currypoeder, peper en zout.
- Bak de kip aan beide zijden aan in olijfolie tot ze gaar is.
- Voeg de saus aan de kip toe en laat nog even pruttelen.
Wij hebben dit gerecht vandaag gegeten met spätzle.