Krokante salade met zalm en dille vinaigrette
apr 30, 2015
Krokante salade met zalm en dille vinaigrette
- 1 krop ijsbergsalade
- 1 rode paprika
- 100 g sojascheuten
- 2 blikjes (170 g) wilde zalm (zonder vel en graten)
- 3 witte boterhammen
- een handvol verse dille
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 10 cl room
- peper en zout
- arachideolie
- Kuis de ijsbergsalade en snijd in reepjes (ciseleren – in reepjes snijden van opgerolde bladgroenten).
- Kuis de paprika en snijd in blokjes.
- Spoel de sojascheuten.
- Snijd de boterhammen in blokjes.
- Doe een scheut olie in een pan en bak korstjes.
- Blend of mix de mayonaise, wijnazijn, room en dille.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de zalm uitlekken.
- Schik de groenten, zalm en broodkorstjes in een saladekom en serveer de vinaigrette apart.