- 750 g scampi’s
- 125 ml droge witte wijn
- 100 ml tomaten passata
- 100 ml room
- Topas viskruiden
- 2 wortelen in kleine blokjes
- 1 ajuin (versnipperd)
- 1/4 van een (pikant) groen pepertje
- arachideolie
- 1 teentje look (versnipperd)
- zout
- versnipperde bieslook
- Pel de scampi’s maar laat het staartje eraan.
- Kuis de scampi’s en droog ze met keukenpapier.
- Kruid ze met de viskruiden.
- Verwijder de zaadlijsten en de pitjes van het pepertje en snijd zeer fijn.
- Doe een scheutje arachideolie in een pan en laat heet worden.
- Voeg de scampi’s toe en kleur ze even aan.
- Voeg de groenten, groene peper en look toe.
- Laat even meestoven.
- Blus met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.
- Voeg room en tomaten passata toe.
- Laat een 3-tal minuutjes pruttelen.
- Kruid eventueel met wat zout.
- Bestrooi met versnipperde bieslook.
Lekker met stokbrood!