• 130 ml droge witte wijn
  • 170 ml water
  • 200 ml room
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 versnipperde sjalot
  • 1/2 bouillonblokje (vis)
  • boter
  • roux (30 g boter, 30 g bloem)
  • zout
  • peper v/d molen
  • 1 gepelde tomaat in blokjes
  • 50 g gepelde grijze garnalen
  • ca. 1 koffielepel cognac
  • beetje versnipperde bieslook
  1. Fruit de sjalot in een klontje boter.
  2. Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe.
  3. Laat een 3-tal minuten koken.
  4. Giet er het water bij.
  5. Voeg er het bouillonblokje aan toe.
  6. Kruid met peper v/d molen en laat een 3-tal minuten koken.
  7. Giet er de room bij.
  8. Breng aan de kook en bind met de roux.
  9. Werk af met een koffielepel cognac.
  10. Voeg er de garnalen, bieslook en de tomaat bij.
  11. Kruid eventueel bij met een beetje zout.

Lekker bij gestoomde of gepocheerde vis!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!