- 130 ml droge witte wijn
- 170 ml water
- 200 ml room
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 versnipperde sjalot
- 1/2 bouillonblokje (vis)
- boter
- roux (30 g boter, 30 g bloem)
- zout
- peper v/d molen
- 1 gepelde tomaat in blokjes
- 50 g gepelde grijze garnalen
- ca. 1 koffielepel cognac
- beetje versnipperde bieslook
- Fruit de sjalot in een klontje boter.
- Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe.
- Laat een 3-tal minuten koken.
- Giet er het water bij.
- Voeg er het bouillonblokje aan toe.
- Kruid met peper v/d molen en laat een 3-tal minuten koken.
- Giet er de room bij.
- Breng aan de kook en bind met de roux.
- Werk af met een koffielepel cognac.
- Voeg er de garnalen, bieslook en de tomaat bij.
- Kruid eventueel bij met een beetje zout.
Lekker bij gestoomde of gepocheerde vis!