Meerdere keren per week vis is eten wordt sterk aanbevolen voor een gezond voedingspatroon. Maar waar haal je altijd inspiratie? En moet het dan verse vis zijn? Blij was ik dan ook met het kookboek “Koken met vis uit blik”. Vis uit blik blijkt niet van mindere kwaliteit te zijn dan verse vis. Meer nog, de zalm is wilde zalm en geen gekweekte zalm zoals vaak gedacht. De zalmspread is erg lekker op toast, brood,…
Recept met zalm uit blik: Zalige zalmspread
• 1 blikje wilde zalm (zonder vel en graten)
• 2 eetlepels mayonaise
• 2 eetlepels room (lobbig geklopt)
• 1 koffielepel citroensap
• 1 lente-uitje (versnipperd)
• paar druppeltjes tabasco
• zout naar smaak
1. Doe de zalm in een vergiet en druk er het overtollige vocht uit.
2. Meng er de room, mayonaise, tabasco, lente-ui, zout en het citroensap onder.