Surrealistische gastronomische concept
Dinner in the Sky ontstond in Brussel in 2006. Op 9 jaar tijd vergaarde dit surrealistische gastronomische concept wereldwijde faam en ontwikkelde het een stevige reputatie onder sterrenchefs. De bekendste van hen stonden er trouwens al achter het fornuis. Onlangs vervoegden ook Eston Blumenthal, Frédéric Anton en Emmanuel Renaud het erg selecte clubje chefs dat hoog in de sterrenhemel mocht koken.
Dinner in the Sky is op en top Belgisch en Brussels.
Maar intussen licht het evenement de hemel op in 50 landen, waaronder sinds kort ook Noorwegen, Tasmanië en Griekenland. Binnenkort openen ook Singapore, Egypte en Georgië hun hemel voor deze opvallende zwevende tafel. Dat wereldwijde succes wil Dinner in the Sky natuurlijk delen met zijn geboortestad. Het resultaat is Brussels in the Sky, in samenwerking met Visit Brussels.
Sterrengastronomie
Brussels in the Sky is op amper 3 jaar tijd uitgegroeid tot een niet te missen evenement van de Brusselse gastronomische wereld. Het wil de Brusselse sterrengastronomie in de kijker zetten met behulp van 7 van haar beste chefs.
Om het dit jaar extra gezellig te maken, koken niet 1 maar 2 chefs voor de 22 gasten van Dinner in the Sky. Elk van de 7 Brusselse chefs nodigt immers om beurten een talentvolle collega uit voor 84 unieke diners die dag. In totaal zullen meer dan 30 sterren de zintuigen van de deelnemers aan dit buitengewone feestmaal prikkelen.
De 4de editie van Brussels in the Sky gaat door van 1 tot 28 juni in het Jubelpark. Elke dag bereidt en serveert een van de 7 chefs persoonlijk een gastronomisch vijfgangenmenu, in samenwerking met een van de 28 gastchefs. Elke dag staan een lunch en 2 diners (19u30 en 21u30) op het menu.