Winterweer: Daar hoort soep bij!
- 3 stengels bleekselder, gekuist en in stukjes
- 1 stengel prei (alleen het wit) gekuist in stukjes
- 1 ajuin gepeld en versnipperd.
- 2 blikken gepelde tomaten (400g)
- 1 blikje tomatenpuree (70g)
- tabasco
- witte peper
- 3 à 4 bouillonblokjes (kip)
- 25 ml room
- iets minder dan een eetlepel bloem
- goede boter
- 1 blaadje laurier
- gedroogde tijm en oregano
- Doe een klont boter in een kookpot en stoof de groenten 5 minuten zonder kleuren.
- Bestrooi met de bloem en laat even drogen zonder kleuren op een laag vuur.
- Giet er nu de gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree bij.
- Leng verder aan met water.
- Kruid met een snuifje peper, oregano en tijm.
- Voeg de bouillonblokjes en het blaadje laurier toe.
- Breng aan de kook en laat 30 minuten koken onder deksel.
- Mix de soep.
- Voeg nu de room en een paar druppeltjes tabasco toe.
- Breng nog even terug aan de kook.