Pasta met asperges
voor 3 à 4 personen:
- 300 g pasta naar keuze
- 1 kg asperges
- 200 g gekookte ham (in reepjes)
- 150 ml kookvocht asperges
- 250 ml room (min. 30%)
- 1 eetlepel bieslook (versnipperd)
- 2 bouillonblokjes (kip)
- peper en zout
- Kuis de asperges.
- Voor het kookvocht: spoel de hardere stukken en de aspergeschillen.
- Zet de schillen en de hardere stukken juist onder met water.
- Voeg bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Giet door een puntzeef.
- Kook de asperges juist gaar in licht gezouten water.
- Giet af en snijd in kleinere stukken.
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe ondertussen de room, ham, het kookvocht en de bieslook in een potje en laat even opkoken.
- Kruid met peper en zout.
- Giet de pasta af doe terug in een pot en giet er het roommengsel onder.
- Warm alles goed door tot de saus wat indikt.
- Meng er de asperges onder.