Inspiratie deed ik op uit het prachtige kookboek “Koken met vis uit blik” , één van mijn lievelingskookboeken 2014.
Crostini met zongedroogde tomaten en sardines
Voor ca. 14 crostini’s
- 1 stokbrood
- 1 blik Cocagne sardines in olijfolie (zonder vel/zonder graten)-105 g
- 1 blik Elvea semi zongedroogde tomaten
- 1 rode ajuin (versnipperd)
- 1 koffielepel gehakte basilicum
- blokje parmezaan
- bieslook (versnipperd)
- peper van de molen
- Schep de helft van de tomaten uit het blik en laat uitlekken.
- Snijd in kleinere stukjes.
- Doe een eetlepel van de zonnebloemolie (uit het blik zongedroogde tomaten) in een potje en stoof de ajuin 15 minuten, zonder kleuren.
- Voeg de tomaten toe en laat een 5-tal minuten meestoven.
- Meng er de basilicum onder en kruid met peper.
- Zet van het vuur en laat afkoelen.
- Laat de sardines uitlekken in een vergiet en prak ze fijn met een vork.
- Snijd het stokbrood in sneetjes.
- Besprenkel met wat zonnebloemolie.
- Bak ze goudbruin onder de grill.
- Garneer de crostini’s met het tomatenmengsel, sardines en enkele krullen parmezaan.
- Bestrooi met bieslook.