Voor 3 personen:
- 1 courgette in blokjes
- 1 aubergine in blokjes
- 1 tomaat in blokjes
- teentje look (versnipperd)
- 200 g gemalen rundvlees
- 1/2 gele paprika in blokjes
- 200 g gehakt
- 1 kop rijst
- 1/4 bouillonblokje (kip)
- beetje gehakte peterselie
- 3 eitjes
- 250 ml balade So Light 3%
- peper en zout
- Fruit de groenten apart een 3-tal minuten in een pan met een scheutje olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak het vlees met de look rul.
- Kruid met peper en zout.
- Kook de rijst met het bouillonblokje zoals aangegeven op de verpakking.
- Klop de eieren los met Balade So Light.
- Meng er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
- Doe de rijst in een vuurvaste schaal.
- Schik er de groenten op en giet er het eimengsel over.
- Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.