Voor 3 personen:
- 1 wortel
- stukje selder
- 1 sjalot
- stukje prei
- 5 tal Parijse champignons
- 40 g ingekookte bruine fond
- 100 ml water
- 200 ml room
- 2 koffielepels porto
- 2 koffielepels cognac
- peper en zout
- boter
- Snijd de groenten in brunoise (kleine blokjes). Zorg dat je ca. 200 g groenten hebt.
- Doe een klontje boter in een pan en stoof de groenten in ca. 4 minuten beetgaar zonder kleuren.
- Doe de groenten uit de pan.
- Doe een klontje boter in de pan en kleur je vlees aan (bv: kip(filet), kalkoen(filet), varkenshaasje).
- Doe de het vlees en het overtollige vet uit de pan.
- Blus met de porto en cognac.
- Voeg de bruine fond, water en room toe, laat even koken.
- Giet de saus door een puntzeef en voeg de brunoise van groenten toe.
- Breng op smaak met peper en zout.