Voor 3 personen:

  • 1 wortel
  • stukje selder
  • 1 sjalot
  • stukje prei
  • 5 tal Parijse champignons
  • 40 g ingekookte bruine fond
  • 100 ml water
  • 200 ml room
  • 2 koffielepels porto
  • 2 koffielepels cognac
  • peper en zout
  • boter
  1. Snijd de groenten in brunoise (kleine blokjes). Zorg dat je ca. 200 g groenten hebt.
  2. Doe een klontje boter in een pan en stoof de groenten in ca. 4 minuten beetgaar zonder kleuren.
  3. Doe de groenten uit de pan.
  4. Doe een klontje boter in de pan en kleur je vlees aan (bv: kip(filet), kalkoen(filet), varkenshaasje).
  5. Doe de het vlees en het overtollige vet uit de pan.
  6. Blus met de porto en cognac.
  7. Voeg de bruine fond, water en room toe, laat even koken.
  8. Giet de saus door een puntzeef en voeg de brunoise van groenten toe.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!