Royaal voor 4 personen:
- 4 paprika’s in blokjes (rood, geel, oranje, groen)
- 2 ajuinen versnipperd
- 1 teentje look fijn gesnedden
- ca. 300 ml water
- 2 blikken gepelde tomaten in blokjes
- 100 g ketchup
- 250 g Parijse champignons in 4 gesneden
- scheutje worcestersaus
- paar druppeltjes tabasco
- 2 koffielepels Sweet Heat BBQ kruiden (kruidenmix van Santa Maria verkrijgbaar o.a. bij Delhaize)
- 1 blokje kippenbouillon
- olijfolie
- 1 koffielepel maizena opgelost in een klein beetje water.
- Doe een scheutje olijfolie in een pot en stoof de paprika, look en ajuin aan.
- Giet er de gepelde tomaten, ketchup en water bij.
- kruid met de tabasco en worcestersaus.
- Laat 15 minuten pruttelen.
- Voeg de champignons, kippenbouillon en Sweet Heat BBQ kruiden toe.
- Laat 5 minuten pruttelen.
- Bind met de maizena
- Kruid eventueel nog wat bij met zout.
- Laat nog eventjes doorkoken.