Bijgerecht voor 3 personen:
- 1 aubergine
- 1 bolletje mozerella
- 1 blik gepelde tomaten van 400g in blokjes (laat uitlekken in een vergiet)
- 1 teentje look zeer fijn gesneden
- snuifje gedroogde tijm, marjolein, basilicum
- verse basilicum
- olijfolie
- peper v/d molen
- zout
- Snijd de aubergine in schijven van ca. 1 cm dik
- Doe een aardige scheut olijfolie in een pan en bak de aubergine goudbruin aan beide kanten, kruid met zout en peper v/d molen.
- Leg de aubergines op keukenpapier.
- Fruit de look even aan zonder kleuren in olijfolie.
- Doe er de tomaten blokjes bij, kruid met tijm, marjolein, basilicum, peper v/d molen en zout.
- Laat een 4 tal minuten pruttelen
- Neem een ovenschaal, leg er schijfjes aubergine in, schik op ieder schijfje wat tomaat, leg er overal een blaadje basilicum op, daarna een schijfje mozzarella en dek uiteindelijk af met een schijfje aubergine.
- Zet het gerecht 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°