Voor 2 personen:
- 250 g linguine
- een handvol diepvrieserwtjes
- 2 sneden ham in blokjes of reepjes
- olijfolie
- 1/2 uitje (versnipperd)
- scheutje droge witte wijn
- 25 cl room
- peper v/d molen
- zout
- eetlepel bieslook (versnipperd)
- geraspte parmezaanse kaas
- Kook de pasta in licht gezouten water met een scheutje olijfolie, zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe de erwtjes bij de pasta en laat ze de laatste 3 minuten meekoken.
- Giet de pasta met de erwtjes af.
- Doe in dezelfde pot een scheutje olijfolie en stoof de ajuin even aan zonder kleuren.
- Blus met een scheutje witte wijn.
- Voeg de room, ham en bieslook toe.
- Breng even aan de kook.
- Kruid met peper en zout.
- Meng er nu de pasta met erwtjes onder.
- Serveer in een diep bord met de parmezaanse kaas.