Saus voor bij biefstuk: Madeira-champignonsaus
mrt 3, 2015
Saus voor bij biefstuk: Madeira-champignonsaus
- 250 g Parijse of kastanjechampignons
- 50 ml Madeira
- 40 g goede boter
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1/2 koffielepel maïzena
- 1 lente-uitje
- 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
- 1/2 bouillonblokje (rund)
- Breng voor de bouillon 150ml water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
- Kuis de champignons en snijd in 4.
- Versnipper het lente-uitje.
- Doe de helft van de boter in een pan en bak de champignons goudbruin.
- Voeg de rest van de boter toe en bak het lente-uitje een minuutje mee.
- Blus de champignons met Madeira en laat eveneens een minuutje pruttelen.
- Voeg de bouillon en tomatenpuree toe.
- Los de maïzena op in een beetje water.
- Bind er de saus mee tot sausdikte.
- Meng er de kruiden onder.