Gegratineerd witloof met tomatensaus
sep 1, 2010
Voor 2 personen
- een 6 tal stronkjes witlof
- 6 dun gesneden plakjes gekookte ham
- 1 ajuin (fijn gesnipperd)
- 2 teentjes look (fijn gesnipperd)
- 600 g gepelde tomaten (in blokjes)
- 1 blikje tomatenpuree (70g)
- snuifje gedroogde rozemarijn
- 100 g grof geraspte Pecorino
- 1 koffielepel paprikapoeder
- peper v/d molen
- zout
- 2 koffielepels suiker
- olijfolie
- Kook of stoom het witloof beetgaar.
- Stoof de ajuin en look een paar minuten zonder kleuren in een scheutje olijfolie.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Laat ca. een minuutje stoven onder voortdurend roeren zonder kleuren.
- Giet er de gepelde tomaten, de paprikapoeder, rozemarijn en suiker bij.
- Kruid met peper en zout.
- Laat een 10-tal minuten zachtjes pruttelen.
- Verdeel de saus over een ovenschotel
- Rol de ham rond het witloof en schik op de tomatensaus.
- Bestrooi met de geraspte Pecorino.
- Zet 30 minuten op 180°C in de oven.