- 1 wortel in blokjes
- een goed handvol chinese kool in reepjes
- 15 g gemengde gedroogde paddenstoelen
- 1 teentje knoflook (zeer fijn gesneden)
- 3 à 4 eetlepels sojasaus
- 150 g tofu in kleinere blokjes
- een afgestreken koffielepel geraspte gember
- 5 bosuitjes (versnipperd)
- arachideolie
- loempiavellen
- Week de paddenstoelen zoals aangegeven op de verpakking, snij ze in kleinere stukjes.
- Doe een scheutje arachideolie in een pan of wok.
- Voeg de kool, wortel, paddenstoelen, gember, bosuitjes, look en sojasaus toe.
- Roerbak een 5-tal minuten.
- Laat afkoelen.
- Neem een loempiavel, doe er 2 koffielepels vulling op en vouw dicht.
- Neem een tweede loempiavel, leg het loempiaatje hier op (dit wordt dan de zogezegd vulling) en vouw terug dicht.
Kijk hier voor Vietnamese mini loempia + foto van het dichtvouwen
Tip: Wil je de vulling wat pittiger? Kruid ze dan met wat currypoeder.