Ik heb het recept gebaseerd op het recept van de verpakking. Het deeg vond ik iets te dik en heb melk bijgevoegd.
Spelt pannenkoeken
- 200 g kwaliteitsbloem (spelt)
- 350 ml melk
- 3 eieren
- snuifje zout
- Meng al de ingrediënten tot een glad beslag.
- Laat een klontje boter smelten in een goede pan.
- Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
Spelt (Triticum spelta) wordt algemeen erkend als ‘oergraan ’. Het werd sinds 2000 voor Christus verbouwd in het Midden-Oosten en door de Romeinen naar West-Europa, voornamelijk Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, gebracht. De voorbije duizenden jaren was speltgraan de basis voor bereidingen waar we vandaag traditionele tarwe voor gebruiken. Door de opkomst van moderne landbouwtechnieken is dit type graan wat in vergetelheid geraakt. Maar vandaag is het opnieuw brandend actueel! Spelt is een heel sterke graansoort die op natuurlijke wijze verbouwd wordt en slecht minimaal nood heeft aan bestrijdingsmiddelen of bemesting. Typisch aan speltgraan is dat het gepeld dient te worden om tot bloem te kunnen malen. Er bestaat ook geen onderscheid tussen harde of zachte spelt zoals dit wel het geval is voor tarwe. Door de keuze van het speltras wordt de kwaliteit en toepassing bepaald. Bron:Soubry