Chinese noedels met grote garnalen
sep 20, 2010
- 10 scampi’s
- 2 teentjes look (fijn gesneden)
- 1 eetlepel zwarte-bonensaus
- 1 eetlepel medium hot chilisaus
- 1 eetlepel azijn
- 3 eieren
- 3 sneetjes gekookte ham
- 3 bladeren Chinese kool (reepjes)
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 80 ml bouillon (kip)
- 300 gr Chinese noedels
- arachideolie
- Pel de garnalen en kuis ze.
- Kook de noedels in ruim water met een scheutje arachideolie.
- Giet af en verfris onder koud stromend water.
- Meng er een scheutje arachideolie onder (zo gaan ze minder kleven).
- Klop de eieren los en kruid met peper en zout.
- Doe wat olie of boter in een pan, giet de eieren in de pan en bak een omelet.
- Snijd de omelet in kleinere stukjes.
- Snijd de ham in reepjes.
- Doe een scheutje arachideolie in een pan of wok en bak de knoflook goudbruin.
- Voeg de garnalen en de koolreepjes toe en roerbak ca. 2 minuten.
- Voeg de noedels, sojasaus, zwarte-bonensaus, chilisaus, bouillon en azijn toe.
- Roerbak tot de saus mooi is opgenomen.
- Voeg de omelet, bosuitjes en ham toe en warm nog even goed door.