Voor het deeg:
- 240 g bloem
- 1 koffielepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 koffielepel gedroogde gis
- 1/2 koffielepel kristalsuiker
- 60 ml warm water
- Meng de suiker met de gist en het water.
- Zet 15 minuten weg op een warme plaats zodoende dat er belletjes ontstaan.
- Zeef de bloem en voeg het zout toe.
- Meng het gist mengsel onder de bloem voeg nog 1 dl warm water toe en kneed het deeg 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad. Indien het deeg te vochtig blijft voeg dan wat bloem toe.
- Laat het deeg 3 uur afgedekt rusten.
Voor de vulling:
- 300 g gehakt
- 250 g gemalen rundvlees
- 2 teentjes look zeer fijn gesneden
- 3 ajuinen versnipperd
- 1/4 koffilepel kaneel
- mespuntje cayennepeper
- 10 tal bolletjes koriander
- 1/2 komijn
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
- 70 g tomatenpuree
- 20 g pijnboompitten
- peper en zout
- Vijzel de koriander en de komijn.
- Bak de ajuin een 5 tal minuten zonder kleuren.
- Voeg het vlees toe en bak rul
- Kruid met kaneel, cayennepeper, koriander, komijn.
- Voeg de look, gepelde tomaten en tomatenpuree toe.
- Laat een 10 tal minuten sudderen tot het meeste vocht is verdampt.
- Breng op smaak met peper en zout en meng er de pijnboompitten onder.
- Rol het deeg uit, en snijd er ovalen uit van ca. 14 op 20.
- Leg het deeg op een ingevette bakplaat.
- Bak in ca 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C