Pistou is de Franse variant van de Italiaanse pesto.
Laat de pistou weg en je hebt een caloriearme goed vullende en gezonde soep!
Voor de soep:
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400g)
- 1 ajuin in ringetjes
- 1 wit van prei in ringetjes
- 350 g pompoenblokjes
- 200 g aardappelen in blokjes
- 2 wortelen in stukjes
- 1 courgette in blokjes
- 250 g knolselder in blokjes
- 3 bouillonblokjes (kip)
- mespuntje cayennepeper
- een handvol macaroni
Voor de pistou:
- Een bosje basilicum
- 30 g pecorino romano (geraspt)
- 1 teentje look
- 40 ml olijfolie
- Doe voor de soep al de groenten in een grote pot.
- Doe er de tomaten, bouillonblokjes en cayennepeper bij.
- Giet er water bij zodoende de groenten juist onder staan.
- Laat 15 minuten koken onder deksel.
- Voeg er de macaroni aan toe en laat nog 5 minuten koken.
- Pluk de blaadjes van de basilicum.
- Doe ze samen met de look, pecorino en olijfolie in een keukenmachine en mix tot een pasta.
- Giet de soep in een bord en lepel er een koffielepeltje of twee pistou op.