Zwitserse soep: “Soup de chalet”

Je hebt zo van die soepen die ze alleen in Zwitserland kunnen maken. Deze stevige wintersoep is er zo één.  Dit recept is gebaseerd op “soup de chalet” van myswitzerland. Stel het je zo voor: sneeuw, koude, skilatten en dan opwarmen met een stevige wintersoep in een stube. Deze soep biedt je dat heerlijke wintergevoel. Met deze koude dagen geen overbodige luxe!

  • 1 ajuin (stukjes)
  • 1 kleine prei (stukjes)
  • 1 koolrabi (blokjes)
  • 1 wortel (blokjes)
  • 100g jonge spinazie
  • 1 klein blikje witte bonen (uitgelekt)
  • melk
  • 10 cl room
  • 50 g kleine pasta
  • 2 bouillonblokjes (rund)
  • boter
  • gemalen gruyère
  1. Laat een klontje boter smelten in een pot.
  2. Stoof de groenten een 5-tal minuten zonder kleuren (behalve spinazie en bonen).
  3. Voeg 1 liter water en de bouillon toe.
  4. Laat 10 minuten koken.
  5. Voeg een scheutje melk en de pasta toe en laat nog eens 10 minuten koken.
  6. Voeg de room, spinazie en de bonen toe en breng nog even aan de kook.
  7. Kruid met peper en nootmuskaat.
  8. Serveer de gruyère apart.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!