• 125 g zelfrijzende bloem
    • 125 g goede boter
    • 125 g fijne kristalsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 1 appel
    • 2 eetlepels abrikozenconfituur

  1. Laat de boter zachtjes smelten.
  2. Splits de eieren.
  3. Voeg eigeel, suiker en vanillesuiker samen
  4. Klop smeuïg met een klopper. (ik gebruik de handmixer met de gardes)
  5. Meng er de gesmolten boter onder.
  6. Zeef er de bloem bij.
  7. Klop het eiwit stijf.
  8. Meng het eiwit onder het deegmengsel.
  9. Doe het deeg in een cakevorm.
  10. Schil de appel en snijd in partjes.
  11. Duw de appelpartjes in de cake.
  12. Bak de cake 25 min. in een voorverwarmde oven  op 190°C en 20 minuten op 160°C.
  13. Houd de cake wel in het oog!
  14. Warm op het einde de confituur op.
  15. Bestrijk de cake ermee.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!