- 400 ml vers appelsiensap
- 4 eetlepels Heinz tomatenketchup
- 2 zakjes Roast Red Pork Seasoning Mix verkrijgbaar bij de Sun-Wah (in één verpakking zitten twee zakjes)
- 1200 g ribbetjes
- vleeskruiden mengeling (bv: Topaz – Colruyt)
- Doe appelsiensap, tomatenketchup, Roast Red Pork Seasoning Mix in een grote kom, en meng met een garde goed door mekaar.
- Leg de ribbetjes in de marinade en laat een nacht in de koelkast marineren.
- Neem de ribbetjes uit de marinade en kruid ze aan beide kanten met de vleeskruiden naar smaak.
- Bak de ribbetjes in een voorverwarmde oven van 180° in ca. 40 minuten, draai een aantal keer om en let op dat ze niet verbranden.
- Je kan de ribbetjes vlak voor het serveren nog wat insmeren met wat zoetzure saus (bv: Shiwa zoetzure saus Colruyt)
Alternatief Recept: Gemarineerde ribbetjes